PRESSEMEDDELELSE: Vellykket indsamling til Lars Hedegaard afsluttes

Posted on juni 17, 2011

0


Lars Hedegaard slipper for bøde
Af: Nicolai Sennels, “Vi er Lars”. nicolaisennels@gmail.com. www.vierlars.wordpress.com

Lars Hedegaard slipper for at betale sin bøde for at have overtrådt den kontroversielle § 266b. Den betaler folket nemlig.

Da Lars Hedegaard blev bedt om at betale 5.000 kr. for sine udtalelser om de udbredte seksuelle overgreb i muslimske familier, var vi en flok venner, der hurtigt startede initiativet Vi er Lars. På bedste græsrodsmanér lavede vi hjemmesiden www.vierlars.wordpress.com og spredte budskabet via blogs og Facebook.

Formålet er at samle ind, så vi kan betale både bøde og udgifter til advokat for Lars Hedegaard. Dommen mod Lars er nemlig en dom over ytringsfriheden – og dermed en dom over os alle. Vi er alle Lars i denne sag.

Halvanden måned efter at dommen blev afsagt, har vi nu glade afleveret 27.386 kr. til Lars Hedegaard. Skulle der blive penge tilovers, går de til det fortsatte arbejde med at bringe sagen for Højesteret eller Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Skulle der mod forventning fortsat være penge tilovers derefter, går de til Trykkefrihedsselskabet.

Lars Hedegaard har fremsendt denne tak:

“Indsamlingen ‘Vi er Lars’ har været med til at give ikke bare mig selv, men Trykkefrihedsselskabet og alle, der slås for ytringsfriheden, en moralsk og kontant opbakning i en tid, hvor det af og til kan se sort ud for den frihed, som tidligere generationer har tilkæmpet sig.

Vi har ikke ret til at fortvivle eller give op. Så længe, vi overhovedet kan, må vi fortsætte kampen for retten til det frie ord, for det er vores ansvar at videregive et frit land til vore børn og børnebørn.

Som I ved, søger min advokat netop nu om lov til at indbringe min racisme-dom for Højesteret, og hvis det glipper, vil vi gå videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strassbourg.

Meget står på spil i denne sag.

Derfor vil jeg på Trykkefrihedsselskabets og egne vegne udtrykke min varme tak til initiativtagerne bag indsamlingen og til enhver, der har givet en skærv.

Lars Hedegaard
Formand for Trykkefrihedsselskabet”

Næsten alle, der har givet penge, har ønsket at få deres navn oplyst. Se listen af givere her: www.vierlars.wordpress.com/giveredonators

Mange tak til alle der hjalp med at brede budskabet og til dem, som gav penge.

Må der altid findes mennesker, som vil gøre det nødvendige, hvorend friheden trues.

På initiativet Vi er Lars’ vegne
Nicolai Sennels
Email: nicolaisennels@gmail.com

Reklamer